Nyklippt...

Idag har jag suttit hos Laura i 1,5 timme.
Laura är min frisör och min vän. Hon är den bästa frisyren jag har haft och hon är kanonduktig på att se hårtyper och vad man passar i.
Så, idag tog jag tag i saken jag länge snackat om och klippte av mitt långa tråkiga hår.
Ska även färgas på onsdag den 6/5 så frisyren är inte helt klar ännu. Det ska bli chokladbrunt med lite ljusare bruna slingor. Kommer bli KANON!

Har inte heller hunnit fixa till det som jag vill ha det sen. Men här kommer iaf ett första smakprov på hur det ser ut utan produkter (förutom lite lite vaxspray i luggen) eller föning. Det ska även plattas lite i topparna så att det flikiga kommer fram mera...




Dags att städa lite... får fint besök imorgon :)

Natti natt

Helsingborg och andra mysiga händelser :)

Ja, nu var det ett litet tag sen jag skrev min blogg och eftersom jag inte har så mycket för mig nu och jag dessutom är ganska pigg så kan jag lika gärna skriva nu.

Har varit på ett uruselt humör idag, tur att det finns en väldigt söt kille som kan få mig att glömma mitt humör för stunden och dessutom kan trolla fram ett stort leende på mina läppar bara genom ett enda sms. Helt underbart!     
Dagens humör har haft med jobbet att göra så därför är det inget jag kommer vidareutveckla här.

Jobb-bekymmer vädrar jag med Anna, min underbara promenadkompis. Blev såklart en promenad idag, tog väl ungefär en timme, och det behövdes absolut! Fick en hurtig promenad plus att problemen känns så mycket lättare efter att man har pratat med Anna en stund. Vet att hon inte sprider det vidare och då slipper man en växande skitsnacks-situation, för sånt gillar jag inte! Men ibland behöver man vädra lite för att må bra igen.

Nu till vad som har skett i mitt liv sedan sist jag skrev.

Torsdag kväll fick jag ett galet ryck och åkte till en viss person. Åkte sedan hem fredag morgon igen... lika mysigt som alltid och värt varenda sekund i bilen!

Fredagen gick jag över till "grannen", som hon kallas här på bloggen, Emelie på lite ost, rött vin och en bra film. Vi kollade på sex and the city, har inte hunnit se den filmen tidigare.

                                                     

Den var helt okej tycker jag.                 Har hört lite olika om hurdan den är. Men som sagt, jag tyckte absolut om den! Det högg rejält i hjärtat där några gånger. Jag är ju lite mesig vad gäller kärlek och djuröden på film...
Gick hem ganska tidigt för att orka upp morgonen därpå. Hamnade dock inte i säng före 23. Jag är en nattmänniska och det är inte lätt att ändra sådär.


Lördagen
Utsikt över Helsingborg



ÄNTLIGEN bar det av till Helsingborg med hela gänget på jobbet. Tåget avgick från Jönköping klockan 06.15. Tidigt tidigt och farligt farligt... för mig. Jag som har så svårt för att komma upp i tid på morgonen. Bad därför Anna ringa och väcka mig en timme innan tåget skulle gå så jag skulle hinna med bussen.
Det var dock inga problem alls, jag vaknade i tid och hoppade in i en varm dusch. Var vid busshållplatsen 8 minuter innan bussen skulle gå.

Hade en mysig tid på tåget under de fyra timmar det tog ner. Vi åkte med ett gammal museum-tåg från Nässjö tågmuseum så det gick inte så snabbt som det kanske gör i vanliga fall.

Under resan ner fick vi en dunderfrukost, sen gick jag in i koma. Fy vad jag blev trött. Var så korkad att jag inte sov något på tåget utan gick sedan runt halva dagen i koma. Mina kollegor var oroliga för att jag var ledsen eller liknande. De hade aldrig förr sett mig så tyst. Så när vi lunkade runt i alla mysiga butiker höll jag mig ganska tyst. Vilket jag själv kan tycka är riktigt skönt ibland, har väl tyvärr aldrig förr visat det på jobbet...

Jag började vakna till framåt eftermiddagen. Så när vi satt på en mysig trapp och drack varm choklad/kaffe och njöt av solen, då började min käft fungera igen.

Jag njuter av solen på en trapp i Helsingborg.


Vi kom hem framåt 22.30 och då var vi lite försenade. Allt för att en bonde inte kunde hålla koll på sin grill och tände eld på gräs, skjul och järnväg. Blev därför stående i tågkö i 45 minuter, yippi.
Gjorde något kul även av den tiden, även om leken kanske spårade ur lite till slut. Men roligt hade vi.

Söndagen bar det av ut till buschen. Skulle fira mamma på hennes 55-årsdag. Hade ingen aning om vad jag skulle köpa till henne. Börjar kännas som att efter 27 år har hon fått det mesta av mig och min fantasi börjar ta slut. Men hon fick ett valfritt biobesök med en mysig fika efteråt. Tror hon uppskattar det mer än nån ful pryl som hon ändå inte vill ha egentligen.

Var ute i buschen i 2 timmar ungefär. Vi grillade och åt gott.  

  "Grillmästaren"

Hann även busa en del med Isac och Kevin, de små sötnosarna. Lovade dem att de skulle få komma och hälsa på så snart vi alla hade tid. De har tjatat en tid om det nu. De har inte sett min nya lägenhet och är ganska nyfikna.






    





 Isac har plockat en hel bukett med fina blommor till alla runt bordet.


          




Kevin sitter såklart bredvid favoritfarbrorn "Putte" när det blir mat på bordet.


När jag hade besökt familjen en stund gasade jag på till Mathias. När jag kom fram hade hans äldsta pojk stannat kvar en stund extra hos honom så jag fick se det fina bowlingpriset han hade vunnit. Sen vi tog med Lea och följde honom tills hans mamma.
När vi släppte honom för att gå sista biten själv fick jag något som värmde oerhört mycket, jag fick en kram! Gissa om man blir glad då! 

När vi kom tillbaka var det dags för film och snacks. Ostbågar, SÅKLART! Jag hoppas att jag åt bättre denna gången än vad jag gjorde sist...
Fått höra att jag är dålig på att äta snacks.. det var en nyhet för mig. Men gjorde så gott jag kunde.

Passade även på att fota lite ...


Fint leende, eller hur.


Nähä... nu är det nog dags även för mig att sova.
Ska försöka iaf... känner mig inte ett dugg trött.

Jag hoppas det tar ett tag att läsa detta inlägg. Man vet aldrig hur lång tid det tar innan nästa kommer ;)

Nattkram



                                                                                                                                                                                                        

Björnholmens loge...

Om en vecka öppnas åter igen portarna till Björnholmens dansloge. Premiären är alltså på Valborg och då spelar inga mindre än Larz Kristerz. Jag ska blunda varje gång jag möter dem, deras kläder är inte precis det snyggaste jag har sett. Om jag inte blundar finns det risk för att jag brister ut i högt ljudligt skratt.

På Björnholmens loge jobbar jag som bartender. Började jobba där för 4 år sedan. Helena, storasyster till Madde som var min närmsta vän en gång i tiden, frågade då mig och Madde om vi ville ha ett extrajobb under sommarhalvåret. Jag hade då aldrig stått i en kassa och än mindre någonsin stått bakom en bar.
På andra sidan baren hade jag ju självklart stått, men nu var det den nyktra sidan jag skulle befinna mig på och vara trevlig mot alla som befann sig på den onyktra. Och allt detta i ett rasande tempo...ibland.

Så, Helena lärde upp mig och Madde och eftersom jag inte hade någon kassavana fick jag börja med att stå i kafeet och servera kaffe, frallor och kaka till alla dansglada människor därute. Där var det lite lugnare och jag kunde öva mig på kassan i lugn och ro. Men sen, så småningom, hamnade även jag bakom baren och där står jag än idag.

Jag trivs kanonbra med att jobba därute på logen. jag har supergoa kollegor (ja, de som fortfarande finns kvar efter dessa år) och även de nya som Helena anställer är alltid lätta att jobba med.

Min syster har nu huvudansvaret för kafeet och hon sköter det kanon. Jag vet att Helena är jättenöjd med henne där.

Idag kom programmet ut för årets loge och de har minskat ner lite på antalet helger.

Program 2009:

april30 Larz Kristerz
     
 Maj16  Blender & Sannex
  30  Thorleifs
     
 Juni6  Streaplers
  20  Jenny Sahléns
  27  Black Jack
     
     
 juli4 Blender & Wahlströms
  18 Scotts
     
 aug1 Arvingarna
  15 Matz Bladhs
  22 Björn Rosenström - Show & Disco
  28 Lasse Stefanz OBS! Fredag
     
 sep5 Mats Bergmans
  19 Black Jack - Säsongsavslutning


http://www.bjornholmen-loge.se

Så, välkomna ut och handla öl av mig :)

Kramar

Stockholm, Tina Turner!



Jag och Emmy begav oss mot globen, från Jönköping, klockan 14.00.

Vi åkte och vi åkte och vi åkte.
Vi stannade 2 ggr snabbt på vägen upp. En gång för att vi var tvungna att fylla på bensin och en gång för att köpa glass och ha kissepaus.


Vi köpte även klubbor som vi mumsade på...








Vi kom fram 2,5 timmar för tidigt. Promenerade därför runt en stund på globen shopping.
När vi tröttnade satte vi oss ner och käkade ett varsitt mastodont-äpple.
Emmy orkade hela sitt, men jag fick bara i mig hälften.



Vi kom in i globen strax efter 19.00 och letade reda på våra platser.
De var perfekta! Bättre platser än de vi fick fanns endast nere på golvet precis framför scenen. Och då hade det säkert kostat multum, så vi var väldigt nöjda där vi satt!



Tyvärr var inte alla ute i lika god tid som oss, så vi fick vänta en halvtimme extra innan de hade släppt in allt folk och konserten äntligen kunde starta!



Även att tanten är typ 70 år så vill jag lova att hon fortfarande kunde ösa! Riktigt bra körde hon på!
Så det var en lyckad konsert och vi tycker att det var värt vartenda öre. Det var t.o.m värt hemresan.

Vi sträckkörde hela vägen hem. Hade yänkt stanna hos Hannah i Norrköping och vilat några timmar men när vi väl kom till Norrköping var vi så uppe i varv fortfarande att vi kände att det var lika bra att köra när vi fortfarande var pigga.

Så, hela vägen hem satt vi och sjöng/skrek till hög musik som kom ut ur högtalarna i min bil. Det var allt från "Sånt är livet" till "poison". Så, vi höll oss båda vakna hela vägen hem...

Köpte på statoil i Jönköping en varsin macka, åkte hem, åt mackan och somnade sedan som stockar i min soffa.

Nu ska jag köra hem syrran och hämta hunden på pensionatet...

Konsertkram på alla

Fredag natt....

Så, nu är man hemkommen från after work med Elin. Vi var på olearys och frös, som man alltid gör i den lokalen tycker jag!
Efter en cider sprang vi över till pizzerian och käkade en pizza, jag hade som vanligt glömt bort att äta. Så, det var en lagom lugn och lyckad kväll!

Nu har jag precis suttit i telefon med en söt och go kille som jag tycker om mer och mer!
Tänkte våga mig på att lägga upp en bild på honom, får väl se hur han reagerar på denna...




Innan idag var jag otroligt kreativ på jobbet. Jag satt och målade en kaffemugg till mig själv.
Eller, ja, jag dricker ju inte kaffe. Det får vara en chokladmugg då helt enkelt.
Kände att jag inte bara ville skriva mitt namn på den, lite småtråkigt. Så jag fick för mig att teckna tingeling på muggen och skriva någon söt text till. Detta tog mig någon timme vill jag lova, Först teckna med blyerts för att sen försöka fylla i med dessa dumma porslinspennor *suck*
Sen tittade jag lite på Peter Pan på youtube för att försöka hitta något bra citat.. det tog också lite tid. Men till slut tyckte jag att jag hade hittat ett bra. Så, här är det färdiga resultatet:

                                                   


På muggen står det "Tänk på det bästa du vet, flyg sen bort i hemlighet"


Efter jobbet åkte jag direkt ut till buschen för att brorsan skulle byta till sommardäck på min bil. Var kanonbra att det blev gjort, får väl tacka min punktering för det!

Jo, jag fick punktering på bilen igår, 2 mil från Tidaholm... också ett jäkla ställe att få punktering på. Så där stod jag... mitt ute i ingenstans med en hund i bagaget och en bil med ett platt däck. Tur att vissa personer är så snälla att de kommer till undsättning ;)
Vet fortfarande inte vad som hade hänt med däcket. Det var som min räddare i nöden sa; att det ser ut som att jag har släpat det en bit. Det var helt blankt på ena sidan. Konstigt konstigt!

Ja, fina sommardäck har jag nu iaf, så sen var det bara att gasa in till stan igen.

Jag i min fina racerbil


Nähä, nu är det dags för att krypa ner under täcket. Ska vara kontaktperson klockan 10.30 imorgon. Ska hem till en kollega och hoppa studsmatta och äta glass. Hoppas att solen kommer skina på oss!

Puss på er gott folk!

Kvällspromenad med Anna...

Ja, jag, Lea och Anna var ute och gick nu ikväll.. Otroligt skönt och nyttigt. Dessutom har det blivit lite som terapitimme, våra promenader, man kan prata av sig lite om lite allt möjligt. Riktigt bra! Anna är otroligt lätt att prata med så det är riktigt trevligt! Uppskattar det absolut!

Det var hur skönt som helst att promenera ikväll. När vi sen var på väg hemåt igen efter en timme eller något så var solen på väg ner över vättern, otroligt vackert så vi stannade och tog lite bilder.

                                    




Strandpromenaden      
            










Så, titta och njut :)

Nu är det dags för lite kvällsmat!

Soliga kramar!

Påskhelgen...

På påskafton var det middag med familjen som gällde.
Fick ett samtal om att köpa med mig glass och rån när jag åkte ut till buschen, så det gjorde jag. Passade även på att köpa lite godis som jag skulle fylla påskäggen till mamma och pappa med.

När jag kom ut dit var jag vrålhungrig och bara längtade efter att få börja äta, hade hoppat över frukosten eftersom jag visste att god mat väntade.

VI skulle äta vid 15-tiden... när min yngsta bror, Micke, fortfarande inte hade dykt upp vid tjugo över så ringde pappa för att se vart han hade tagit vägen.
DE LÅG OCH SOV, han och hans sambo! Underbart! Så, mamma bestämde att vi skulle börja äta utan dem, tur det, annars hade jag inte överlevt.

Under middagen fick vi allihopa ett varsitt påskägg med ett gult band runt med en gul fjäder i.
Detta "vackra" gula band tog jag och min syster och satte i håret, otroligt påskinspirerade!

Flams på hög nivå!       Min normala syster försöker göra en normal fläta i mitt hår.

Efter maten kände jag hur trött jag var och att jag inte skulle orka stanna så länge. Så, bestämde mig för att åka hem innan glass och rån serverades.

Jag kom hem och tog en promenad med hunden, därefter bar det av ut till Öja för att gratta och önska glad påsk till en del av mina goa vänner.
Kände att jag inte tillförde ett dugg, varken socialt eller på andra sätt. Så runt 21-tiden drog jag mig, under högljudda protester och "hot", hemåt.
Blev erbjuden en filmkväll så åkte utåt Bankeryd för att bara slappa och ta det lugnt.
Satt och tittade på en massa humor och bara mös jämte en väldigt söt kille.

På söndagen packade jag min väska och hund för att bege mig hem mot denna söta kille, även kallad "M", som jag numera kan kalla Mathias...
Där stannade jag sedan fram tills imorse. Har haft det kanontrevligt och mysigt med filmstunder, promenader, pommes och bearnaisesås och en del pussar...

Tack Mathias!

Nu är det dags att bege sig mot jobbet...

Puss på er!

Picknick och bio på långfredagen :)

Igår var det långfredag.
Jag vaknade klockan 8 med ett ryck och trodde inte att det var sant. När man väl får ha sovmorgon så sover man inte länge, vad är detta? Tvingade iaf mig själv att ligga kvar till strax efter 9.
Gick sedan upp och åt frukost för att sen ta en promenad med Lea in till stan och hämta min bil.

Den hade stått där sedan kvällen innan då jag hade varit på after work med Kajsa och Ellinor.

På vägen in till stationen träffade jag på Camilla, var ett tag sen man såg henne nu. Måste verkligen försöka komma iväg till forserum och hälsa på henne innan hon flyttar. Helst nästa vecka!

Runt 12-tiden åkte jag och Lea upp till stadsparken. Däruppe väntade "M" på oss tillsammans med "N" och "E". Vi skulle ha picknick och bara njuta under solen.
Lea avgudar barn så innan vi gick och satte oss fick vi kasta boll till henne en stund så hon skulle vara åtminstone lite uttröttad. Det var så mysigt att bara ligga där på filten och njuta av solen och sällskapet.

När vi hade varit där i några timmar gick Leas halsband av och jag fick göra ett provisoriskt stryp av kopplet. Så det var bara att bege sig till Eko och inhandla ett nytt halsband. Det var verkligen bra, det gamla var så slitet och fult!

Sedan styrde vi mot stranden. Satt där en stund innan jag fick panik på Lea som hela tiden ylade och skällde efter vattnet, särskilt när "N" och "E" fick vara där och inte hon. Riktigt orättvist tyckte hon!

Den frukten vi hade under picknicken mättade inte allt för länge utan efter en stund körde vi till MAX. Åt en varsin hamburgare och jag fick en del goa kramar av en söt pojke. Vi fann också fem fel och var väldigt duktiga.

Efter vi var mätta och goa åkte vi till filmstaden för att köpa biobiljetter, vi skulle se "Monsters vs aliens". RIKTIGT BRA film, hihi, jag skrattade ganska mycket vill jag lova!
Kusin Hanna från Forserum ringde precis innan bion och jag blev lite chockad. Inte varje dag man hör från henne, men jag blev riktigt glad. Ännu en person eller, ja, familj,  man måste försöka hälsa på ganska snart.

Efter bion var det skönt att åka hem till "C" och bara ta det lugnt framför tv:n... jag var då lagom sliten men kände att jag hade haft en toppendag!

Hoppas på flera dagar av den sorten!

Nu ska jag hem till Anna på kortvisit, sen blir det familjemiddag nästa!

Puss


 

Charlotte!!

Charlotte har en väldigt jobbig tid just nu...
så det enda jag tänker skriva i det här blogg-inlägget är:

GUMMAN, jag tänker på dig! Finns här alltid för dig!

En helt vanlig tisdag...

Ja... jag blev tillfrågad om jag inte skulle skriva något i min blogg idag.
Saken är den att jag vet inte vad jag ska skriva om.
Vet vad jag skulle VILJA skriva om, men det känner jag är för privat och så... så det skriver jag inte om, inte just nu iaf.

Riktigt skönt att våren äntligen är här iaf! Blivit på ett sånt strålande humör!
 Imorgon ville jag dra med brorsan och pojkarna till stadsparken och bara njuta av vädret, tyvärr funkade inte det. Pojkarna hade fotbollsträning så det skulle blivit alldeles för sent.

Min lillebror "Henkan"

Var ute och promenerade i över en timme med Anna idag, vi gick längs med vallarna uppe på Elmia, riktigt vackert var det! Hoppas det kommer ske oftare framöver, det känns så bra när man har varit ute och rört på sig.
Därefter var jag värre och åkte och köpte en pizza, fy mig! Sen satt jag med en pizza i handen och snackade på msn typ hela kvällen fram till nu.
Hann snacka både med "M", Henkan och Monica.
Monica är en gammal barndomskompis till mig som bor i stockholm nu för tiden. Vi var såna "bästisar" när vi gick i åk 5-8. Efter gymnasiet flyttade hon till Italien för att plugga i några år. Men nu är hon i Sverige igen och vi lyckades hitta varann på facebook, av alla ställen. 


I helgen är det påsk... den berättas det mer om efter den har varit. Så inte så mycket att skriva om det.



Dags att nana, lång dag på jobbet imorgon!

Puss o kram

Efter middagen....

Middagen blev en succe :)

Vi kanske inte var överseriösa i vad vi lagade. Och tyvärr glömde jag ta kort när vi precis hade lagt upp maten så det är inte de finaste bilderna, men jag ska iaf berättade vad vi serverade.

Först bjöd vi på en drink, kallad "white lady".
4cl gin
2 cl Cointreau
4cl Citronjuice

Mamma tyckte iaf att den var god, vad pappa tyckte är jag inte riktigt säker på.

Sedan till förrätt serverade vi något väldigt enkelt. De fick kex med feta-ost och vindruvor. Mycket enkelt men mycket gott. Till det drack de vitt vin.
Tyvärr fick jag inga bilder på detta.

Till huvudrätt serverades färsfyllda paprikor.
Min paprika som jag inte orkade äta upp...

Till det hade jag gjort en sallad på ruccola-sallad, tomater, gurka, vindruvor, apelsiner och nötter. Vild chansning men de gillade det.
Salladen efter de hade ätit...

Min syster stod för de färsfyllda paprikorna... får jag säga det själv så smakade de ljuvligt!!!
De fick även bröd och brie-ost till maten, men ingen av dem orkade röra varken brödet eller osten.
Till detta drack de rött vin.

Till efterrätt hade vi kladdkaka med citronkräm och vilda bär på. MUMMA vill jag lova!
Men då var både mamma och pappa så mätta att det knappt orkade smaka. Till detta fick de självklart kaffe.
MUMMA!!!

Emmy gör efterrätten...

3-rättersmiddag

Idag är det söndag, idag ska jag hem till mamma och pappa.
Jag och Emmy, lillasyster, gav till pappa i farsdagpresent att vi skulle laga en 3-rättersmiddag till honom och mamma med tillhörande drink.
Vi får se vad det blir för något. Ska hämta syrran på stationen klockan 11.45... tror jag, kan vara så att jag blandar ihop den tiden med en viss fotbollsmatch. Ska nog ringa och höra med henne för säkerhets skull!

Ska fotografera vårt matlagande så blir det ett nytt inlägg om det senare. Så, kan jag på samma gång överbevisa alla att jag faktiskt KAN laga mat när jag vill! Så det så ;)

Min helg har för övrigt varit kanonbra!

I fredags var jag på "män som hatar kvinnor" på bio med Johan. Det var kul eftersom jag inte har träffat Johan sedan i somras. Blev lite fel i somras när han tog hand om Lea åt mig. Men jag hoppas att allt det är glömt nu.
Alltid lika trevligt att ta en fika och en pratstund med honom.

Igår fick jag besök av en väldigt go kille! Vill inte lämna ut hans namn här utan hans medgivande så jag får kalla honom "M".
Iaf, jag o "M" åkte och handlade lite, var på max och käkade och satt hemma o glodde på film senare på kvällen.
På max träffade jag även på Jimmy, Eric (Janne) och Linda. Det var ett tag sen man såg dem nu, så det var kul att även få en pratstund med dem.

Filmen vi hyrde hette "The tattooist". Underlig film, men är ju kul att ha fått se den med. Vet ju vem som inte får välja film nästa gång... hehe...

Nähä... nu är det nog dags att gå ut med Lea för att sedan ta en dusch o åka och hämta systra mi!
Hoppas att jag inte somnar i duschen....


Hej på er sålänge!

3/10 2009

Jepp, då bär det av till Oslo!
Då ska jag dit med Hannah och Öja!
Komik på hög nivå :P
Vi ska se Raske menn (Snabbgrabbar)!




Vi kommer sitta på första raden på parkett och Hannah kommer sitta där och göra sina homer-dregglingar över Anders Hoff, en av grabbarna i det där gänget "Raske Menn".

Ska bli kul att se henne dreggla *haha* Kan riktigt se det framför mig...





Sätt dit Hannahs huvud där och istället för ölen ser man Anders Hoff.... hehehe....


Blir en långhelg i Oslo... kan ju vara kul det med :)

Natti natt nu!

RSS 2.0