Soffläge

Ja, det enda som händer i mitt liv just nu är det jag kan se från soffan. Här har jag legat i 3 veckor och kommer ligga i 2 veckor till. Allt detta beror på att jag har åkt på en riktigt elak lunginflammation.

Det började som vanlig bronkit som jag brukar få i mina luftrör när jag blir dålig. Så jag kämpade på i en vecka på jobbet och sen stannade jag hemma i en vecka. Tyvärr blev jag bara sämre istället för bättre som jag hade räknat med. Så på måndagen fick jag gå till vårdcentralen för att bli sjukskriven av en doktor och kolla upp varför jag inte blev bättre. Vid det här laget höll hostan mig vaken hela nätterna och jag hostade upp massa äckel så fort jag vaknade. Jag hade febertoppar och mådde allmänt kasst.
Den gamla gubben som undersökte mig skrev att jag hade svår bronkit och sjukskrev mig i en vecka. Han skrev även ut penicillin till mig. Jag tog första pillret den kvällen och blev jättedålig. Blev på soffan svimfärdig och trodde att jag skulle tuppa av. Blev även akut illamående och spydde upp det lilla jag hade ätit den dagen. Så det blev till att ringa Mathias och be honom köra mig till akuten. Vi åkte vid 22.30 och var hemma vid 4 på morgonen. Då såg vi båda i kors och var riktigt trötta. Jag hade då fått annat penicillin uskrivet som jag mådde mycket bättre av.
Måndagen därpå var jag fortfarande dålig och fick återigen sitta och köa i tre timmar på vårdcentralen. Träffade en ny läkare som sjukskrev mig en vecka till och sa sen att så fort min feber är borta och energin börjar komma tillbaka så kan jag börja jobba igen. Helgen därefter var min energi tillbaka och måndagen därefter gick jag glad och feberfri till jobbet.

Det höll inte i sig så länge.

Natten mellan måndagen och tisdagen höll hostan mig vaken igen. Det var inte många timmar jag fick sova och jag kom 1,5 timmar för sent till jobbet på tisdagen pga trötthet.
Tisdagen på jobbet gick skit. Jag fick gång efter gång gå in på fritids för hostattacker och försöka få i mig lite vatten. Kände på tisdagkvällen att jag inte skulle klara en dag till på jobbet.
Så... onsdagen spenderas även den på vårdcentralen. Även denna gång med en ny läkare. Denna läkare sa till mig att jag absolut inte skulle jobba eftersom jag hade inflammation i hinnan på lungan. Minst 2 veckor till ska jag vara hemma...

Jahopp...
så det är mitt liv framöver....



RSS 2.0