Byte av häst...

Ja, jag pratade med Sunnys ägare för en stund sen. Är lite ledsen måste jag ändå erkänna. Vi pratade om när jag skulle kunna börja rida. Och då släpper hon bomben att hon vill att jag rider för instruktör innan jag får rida ut med Sunny. I.o.m att jag lärt mig engelsk stil vill hon att jag först lär om mig lite om hur man rider Sunny så det inte blir fel.
Visst, fine, självklart kan jag rida för instruktör.
Då kommer nästa bakslag: För att kunna rida för instruktör måste hästen vara i form, och det är hon inte alls idag. NÄHÄ!
För att kunna få henne i form måste ägaren hitta bra ridvägar att jobba henne på, vilket typ är obenfintligt! Det finns INGA mysiga skogsvägar där runtomkring, förutom asfalt.
Då sa jag att för att jag ska kunna rida för instruktör vore det ju en fördel om även jag kanske är lite i form. Har ju lixom inte suttit på en hästrygg på 3 års tid. Hoppar jag upp och jobbar för instruktör i en timme eller två lär jag ju inte kunna röra mig på en månad sen. Då kommer jag förstöra min kropp.
Så hon tyckte att jag borde se mig om efter andra hästar att rida under tiden för att även jag ska kunna rida och få det jag vill ha ut av detta. ATT RIDA!
Sen kommer jag inte släppa kontakten, kommer fortsätta åka ut till Sunny, självklart! Avgudar hästen! Men kan inte vänta sååå länge på att få hoppa upp, om jag nånsin kommer få det. För det är jag ärligt talat inte säker på att jag skulle få.

Lite sorgligt men sant. Sen vill jag ju ha ridsällskap och även det skulle jag sakna därute. Varken bra ridvägar eller ridsällskap finns, kanske inte det ultimata.
Rätt häst på fel plats helt enkelt :(

Har börjat jogga med Lea. Nu ska vi komma i form. Det går kanonbra. Just nu orkar jag bara 2,5 kilometer utan stopp men det kommer ju att förbättras ju mer jag rör på mig :) Vi går även ringleden en hel del, nästan 6 kilometer. Även att man inte tror det så får man en hemsk träningsvärk av det om man gör det 3-4 dagar i rad.

Nähä... dags att svida om till nya träningskläderna och ge sig ut på vägen :D


RSS 2.0