Datorstrul!

Vår dator och vårt router (stavning???) där hemma krånglar. Så det kommer ta ett tag innan jag kan skriva här igen.
Idag är jag så busig att jag skriver från jobbet. Inga barn har dykt upp ännu och jag satt ändå vid datorn.
Så just nu, kära läsare, är det inte brist på engagemang som gör att inläggen kommer så sällan. Det är vår dumma dumma dator som inte hittar vår router och därför har vi inget internet.

Ses o hörs!

Skavfötterssov och H-P marathon

I helgen var jag hos mamma och pappa. Pappa fyllde 60 så vi syskon hade bestämt oss för att laga 3-rätters och även ge honom en göta-kanal-färd som present. Det blev jättelyckat och jag tror att mamma var snäppet mer tacksam för maten än vad pappa var. Det är inte ofta som hon får höra att hon inte, under några villkor, får närma sig köket på hela eftermiddagen/kvällen. Så hon satt bara och njöt av varje sekund :)

Dagen efter när min kära sambo åkte hem stannade jag kvar. Jag och min käraste syster hade bestämt oss för att ha en riktig tjejkväll. Inte ofta jag får träffa henne. Är hon inte i Köpenhamn så är hon ute och far nånstans. Nu ska hon åka till Indien imorgon och därefter flyttar hon till Gotland.

Vi tog en shoppingrunda i Jönköping på dagen och passade även på att köpa hem pizza och snacks till kvällen. Åkte hem och åt pizza med mamma och pappa.
Bestämde oss för att ha Harry-Potter-marathon med de sista 4 filmerna eftersom jag inte har hunnit se dem. Först var det tänkt att vi skulle variera skräckisar och snyftisar... men inget går ju upp emot harry Potter :)

Pappa blev ju inte överlycklig att vi skulle ockupera tv:n när han skulle titta på så ska det låta. Men efter många stora valpögon, mycket övertalning och lite fjäsk lyckades vi till slut. Nja, vi lyckades inte övertala pappa att Harry Potter var något för honom men vi lyckades i alla fall få honom att ge upp så ska det låta. Man får vara glad för det lilla :)

Vi tittade på en film... sen ville systra mi sova. ALDRIG svarade jag! Jag ska ju se alla filmerna... och den första filmen kom jag på att jag redan hade sett, även att jag inte mindes så mycket av den.
Så den söta Emmy fick helt enkelt bädda ner sig på soffan framför tv:n och hålla till godo med att försöka slumra där. Det gjorde hon... tog inte många sekunder innan hon pratade i sömnen!

Jag såg alla filmerna. Mellan varje film fick jag väcka Emmy för att be henne byta. Hon hade dem på sitt usb-minne och jag hade ingen aning om hur man bytte film på tv:n på det sättet.

Snacksen åt vi inte mycket av. jag var fortfarande mätt sen pizzan och Emmy.... ja, det är ju ganska självklart. Det är jäkligt svårt att tugga på ostbågar när man sover som en stock!

Dagen därpå var jag inte människa. Jag hade somnat efter 3 någon gång och blev väckt av Emmy vid halv 9. Hade lovat att köra henne till Nässjö där hon skulle folkbokföra sig så hon var försäkrad inför resan.
Mamma hade fått hem en söt liten flicka. Hon skulle vara barnvakt till min brorsdotter som är 1,5 år. En liten, söt, väldigt prickig dam. Vattkoppor är aldrig kul! Men hon var på bra humör och när vi kom hem från Nässjö fick jag en massa lära-känna-tid med henne. Det är inte ofta vi ses och de gånger vi har setts har hon bara skrikit när jag har närmat mig.
Men denna gången gick det bättre. Vi läste böcker, "spelade" 4-i-rad och läste ännu lite fler böcker. Pratade också en hel del... såna små gör det. Och oftast gör de det så en annan fattar noll. Munnen går i ett och det kommer ut en massa ljud, men att försöka förstå dessa ljud och att sätta ihop dem till ord... det är en riktig utmaning!
"Mamo" betydde i alla fall farmor och "Nina" var ju såklart Nina :) Det var två ord som användes flitigt :) Även "vovve", "katt", "faffa" och "Memmy" var ord som man kunde översätta och som hoppade ut då och då :)

Nähä... dags att göra lite nytta!

Ses när vi ses, hörs när vi hörs! :)


RSS 2.0