Färgning och slingning...

Idag slutade jag jobba 11.00... det är min kortaste dag kan jag väl nämna :)
Därför hade jag och Lollo bestämt att vi skulle ses efter jobbet och slinga håret på varandra.
Min hårslingning var dock lite mer komplicerad då jag även skulle färga det chokladbrunt i samma veva. Jag ringde därför Laura för att be henne om råd. Jag ville ju inte tappa håret, få det grönt eller något annat otroligt underhållande.
Jag fick som tips att göra slingorna i folie och färga det bruna samtidigt, då behöver man inte bleka det man precis har färgat. SMART tänkte jag och tackade för rådet.
Vi drog ut lite tjockare slingor i mitt hår som vi trodde kunde se bra ut. Det vi inte tänkte på var att jag hade köpt slingcreme för mörkare brunt hår... jag hade ju inte färgat mitt hår mörkare brunt så därför var jag nu typ ljusbrun.
Efter en stund när Lollo höll på för fullt med den bruna färgen kollade vi till en av folierna... och det var LJUST! Plockade bort den och försökte torka av det värsta med en gammal handduk under tiden den bruna färgen verkade i håret.
Det färdiga resultatet blev inte heller vidare bra kan jag ju inte påstå!
Jag skulle ha gjort med slinghätta... nu ser det väldigt malplacerat ut..sån här tänker jag inte åka till sweden rock! Kommer därför köpa ny chokladbrun färg imorrn och färga allt håret. Ska sedan vänta några dagar och sen be en vänlig själ göra nya slingor på mig... MED SLINGHÄTTA ;)

Men tack Lollo för hjälpen! Du gjorde så gott du kunde. Att det gick åt helvete är helt mitt fel tyvärr!

Svacka!

Just nu är jag i en total svacka på jobbet. Tur att den går över ganska snabbt, den började i tisdags och den lär inte hålla mer än veckan ut. Men vissa dagar kan man bli så trött på sitt jobb, är sån just nu för tillfället. Men sen kommer måndag igen och då är jag på topp :) Skönt att man har svackor, annars skulle man nog inte uppskatta de bra stunderna lika mycket :)

I träningen däremot har jag kommit ur min svacka. Det var tennisen som hjälpte mig efter 2 veckors uppehåll från all slags rörelse. Kände mig tvungen att gå till tennisträningen i söndags hur trött och oengagerad jag än kände mig. När jag väl sen hade kommit igång sprutade det energi ur öronen på mig. Så i måndags gav jag mig iväg och sprang. Blev bara 2 kilometer då jag hade tappat typ allt jag har jobbat för. Så nästa gång jag får en svacka, snälla slå mig någon! I alla fall; efter jag hade sprungit kom jag hem och gjorde 30 st på absliden, 20 situps och 20 rygg-ehhh-träningar. Kan tillägga att jag kan fortfarande inte skratta utan att det gör outlidligt ont i magen! Revbenen är nästan värst! Trodde inte att magen skulle tappa formen så fort, fast det var visst någon månad sedan jag sist gjorde mina situps. Har varit en riktig slarver!

Igår åkte jag ut och testred en ny häst då Bellis inte var en häst för mig. Gumman heter den nya stjärnan men vet inte om det blir hon i slutändan. Har en annan liten stjärna, Katinka, som jag jättegärna vill träffa också innan jag säger varken bu eller bä :) Så, iaf, det jag ville komma fram till att igår blev det en timmes tur på hästrygg i skogen. Vilket också då är styrketräning och rörelse. Ni ser vart jag vill komma va?

Och idag har jag varit ute på promenad i 90 minuter med Lea och Lollo. Fy fasen vad jag är duktig! Kommer inte kunna gå imorgon när vi ska på utflykt med fritids. Men duktig är jag i alla fall! var flera veckor sedan jag var såhäääär duktig! Men beröm mig då!!! ;)

Nya kläder!

Sweden rock närmar sig med stormsteg. En hel del kommer jag säkert köpa där. Men man kan ju inte låta bli att beställa något när katalogen från sweden rock shop kommer :D

Blev inte mycket, men det blev dyrt :S





Tre väldigt olika linnen! Men de är lika fina alla tre :D
Mathias hittade till slut också lite grejer som han ville ha. Så vi fick iväg en rejäl beställning då vi beställde tillsammans med hans syster och hennes kille.

Nähä... dags att rasta vovven :)

Sommarbröllop!

NEJ! Det är inte jag som ska gifta mig! Det räcker med att vi ska lägga pengar på ett husköp! ;)

Däremot ska Elin, en av mina närmsta vänner, gifta sig! Och vi är såklart bjudna på hennes och hennes blivande make, Stefans, bröllop. Så, nu undrar jag, vad fasen ska man ha på sig?!

Klädkoden är kavaj, vilket enligt bröllopstorget innebär: "Mannen: Kostym i valfri färg.
Kvinnan: Klänning, kjol eller byxa som är festligare än till vardags."
Så, det betyder att jag ska hitta mig en fin klänning som jag TRIVS i! Och som JAG tycker att jag passar i... lycka till!
Fick även höra att det inte ska vara axelbandslöst... den delen hoppar jag över att höra... för en av klänningarna jag har sett är det. Elin, har du synpunkt får du ringa och skälla så lovar jag att för din skull strunta i den om reglerna är så viktiga för dig :)

Var i Gbg förra veckan och såg en fin klänning i en butik jag inte kommer nämna (för då kommer Elin flyga i taket, hehe, känner dig vännen)



En annan klänning såg jag i Halens... men det får bli i ljusrosa isf... för man får varken vara svart eller helvit på ett bröllop... här är den...



Både hur den ser ut på... henne! Och ungefär hurdan färgen är. Står att den rosa är något ljusare än vad det ser ut på bilden. Tycker om typen av klänning... tycker jag passar bäst i halterneck...

Får ta mig en riktig funderare på detta :D

Dags att sova kanske? :D

Nu är det på riktigt!!!! :)

Jaha... så nu har man tackat ja, ingen återvändo!
Husbesiktningen var idag. Inga större fel och eftersom husägaren gärna ville ha bekräftelse så fort som möjligt sa vi på en gång att vi inte kommer backa ur köpet. Så, nu är vi husköpare på riktigt utan återvändo!
Jag måste säga att det känns riktigt riktigt riktigt bra! Man känner sig hemma när man går in i huset. Det är den känslan jag har letat efter på varenda visning man har varit på! Jag kommer trivas så bra där! Pojkarna kommer få ett varsitt eget rum, de kommer  även eventuellt få ett gemensamt lekrum. Vi kommer ha vardagsrum, matsal, uterum, kontor/gästrum och ett jättefint sovrum när allt är klart :) Och såklart... världens finaste kök! Jag kommer nog inte lämna det köket första månaden! :)
Det enda vi ska fixa är ett rum där Mathias kan vara med sin airbrush... vi vet inte om det är så nyttigt att vara i garaget när det är radon i väggarna. Men det får väl lösas! Han ska iaf få sitt airbrush-utrymme så småningom. Jag tycker att han är duktig på det och det är absolut något han ska fortsätta med!

Åhhh, nu längtar jag till den 1/8.... få inreda och göra iordning huset precis som vi vill ha det! (om vi kan komma överrens om hur VI vill ha det.. hihi)


Husägare!

Wehooo!!!
Vi har köpt hus! Ett stort fint hus i centrala Tidaholm. Allt har gått så fort. I tisdags var vi på visningen och ringde efter en stund till Mathias pappa för att även han skulle kunna kolla igenom huset. Därefter bestämde vi oss för att lägga ett bud på utgångspriset.
På onsdagen ringer mäklaren när jag är på jobbet. Hon berättar att det fanns en till intresserad men som ville kolla även andra hus. Säljarna ville inte vänta på detta då de ska separera så de godtog vårt bud. Torsdagen skrev vi kontrakt där det står att huset är vårt så länge vi godkänner besiktningen som ska göras på tisdag. Fredagen skrev vi papper med banken och hela tiden har man undrat: är det nu vi kan känna oss säkra på att detta verkligen händer? När kommer bakslaget vi haft hela tiden? Men inget dåligt har hänt... vågar man börja hoppas nu?

Ett stort hus på 215 kvm med 8 rum och kök. Herregud, vad ska vi fylla huset med? Hihi... barnen kan välja och vraka bland rummen :)
Det finns fyra sovrum och en toalett med dusch på ovanvåningen. Där nere finns det två sovrum, ett "uterum", en toalett med dusch och ett superstort kök med ett jättefint stort skafferi. Köket är väl hjärtat i huset och det man föll för först! Sååå fint!

Så om allt går som det ska på tisdag flyttar vi den 1/8... gissa om vi längtar! Det är som Mathias sa: nu längtar man inte längre till sweden rock utan nu är det flytten man längtar till istället :)

Sweden rock närmar sig med stormsteg. Mindre än en månad nu. Vi håller tummarna för fint väder så man slipper frysa rumpan av sig! Ska ju ändå sova i tält i 5 nätter... skönt om det är värme på dagarna då iaf.

Nähä, nu kommer någon och kollar på lägenheten strax :)

RSS 2.0