Så lite kan värma så mycket...

I fredags åkte jag till Mathias...

Jag kom dit runt 16.00 och var helt slut. Var inte bara en gång som jag kände hur segt det var att sitta bakom ratten en hel timme.
Väl framme "krävde" jag att få ta en power-nap på typ 30 minuter. Gick och slängde mig i sängen och tänkte att jag slocknar säkert på en gång.

Så blev inte fallet... jag hade en "väckarklocka" i form av Mathias som babblade i ett. Han var på sitt fredagshumör och var som ett barn som fått i sig för mycket socker. Tror t.o.m att jag frågade honom vad han hade druckit under dagen och om han VERKLIGEN var nykter.
Så, så småningom fick han även mig pigg och vi låg där och snackade om allt mellan himmel och jord. Efter ett tag tittar jag på klockan och upptäcker att den är 17.45. Det är alltså 45 minuter kvar till bion vi skulle se börjar. Det blev att flyga upp ur sängen, strunta i duschen, snabb-promenad med Lea och sen rusa ut till bilen.  Sen åkte vi så snabbt så jag ibland kände för att hålla mig fast i svängarna.

Vi hann till bion och såg "The proposal". En riktigt rolig film och jag fick skratta en hel del. Efter bion bjöd Mathias ut mig på en restaurang i Skövde.

Blev "tvingad" till att äta förrätt och beställde därför vitlöksbröd som jag åt några bitar av. Som huvudrätt åt vi båda två plankstek med fläskfile. Det var riktigt gott men tyvärr hann jag bli lite mätt redan av brödet och orkade därför inte äta upp all min mat. Slängde över en bit av fläskfilen på Mathias planka som han sedan så fint fick äta upp... Muhaha... hämnden är ljuv ibland :)

Mätta och glada och nöjda begav vi oss sedan hemåt.

När vi kom hem fick jag veta att jag egentligen skulle ha fått ett gulligt kort av Mathias på restaurangen som han sen tyvärr hade glömt bort i stressen.

Jag, min fjant, som aldrig nånsin har fått ett kort av någon blev så glad så jag knappt visste vart jag skulle ta vägen. Tyvärr är jag kass på att visa det så det enda jag sa var "jaha, men kan jag inte få det nu då?"

Men, nej, det fick jag inte :( Han tyckte att ögonblicket var förbi och att han dessutom hade avslöjat det nu.

Så det som jag blev sååå glad för så att hjärtat hoppade trippel-volter i bröstet på mig... nej, det får jag inte nu :(  Så nu försöker jag vara glad för något jag egentligen skulle ha fått och som finns där framför näsan på mig... MEN jag får det inte.
Det är ungefär som att få en julklapp man önskat sig jättelänge som man sedan får veta är fabriksfel på och som måste lämnas in för lagning i nån månad och att man därför inte får leka med den...

*Stor suck*

Men jag har nog den gulligaste killen på denna sidan jordklotet som ens tänker en sån tanke :D
 

"when a dream is calling you, There's just one thing that you can do..."

"...Well, you gotta follow that dream wherever that dream may lead."

I förra veckan hände det mycket för mig.

Bland annat lade jag ut min mc-utrustning, som jag har kvar, på blocket. Så på blocket ligger den nu ett ryggskydd, en hjälm och ett par skor i storlek 44.

http://www.blocket.se/jonkoping/Mc_grejer_22149914.htm?ca=17&w=1 

För ryggskyddet ska jag ha 250 kr. För skorna som ser helt nya ut ska jag ha 300kr och för hjälmen....

Ja, just det... hjälmen är inte riktigt klar än... och när den är klar kommer priset jag utgick ifrån att höjas rejält ;) Hihi, kanske inte... det bestämmer "skaparen". Det är nämligen så att jag har sagt till Mathias att han får måla med sin airbrush på min hjälm och sedan ska vi tillsammans sälja den. Mig gör inget hur lång tid det tar eller hur många gånger han får för sig att ta bort och måla om. Bara roligt att han alls vill ha det som ett projekt och jag har gett honom helt fria händer. Sen är det alltid kul att komma med förslag men det viktigaste är att han har kul när han målar och att han målar något som han VILL måla.

Under tiden har han även ett annat projekt på gång... han ska måla en gitarr åt sin kusin... och om slutresultatet blir så bra som jag känner på mig att det kommer bli så tror jag att Mathias kommer ha en vääääldigt lycklig kusin sen.
Han testade i förra veckan att måla motivet på ett papper... och detta är ens inte ett färdigt slutresultat... en hel del vitt som inte är klart på den här bilden... men visst har killen talang??!!!!




Har någon några roliga ideer på motiv som skulle kunna passa på en mc-hjälm så skriv gärna en liten kommentar här så skickar jag vidare tipset till Mathias :D

 

Jordgubbar, tomtegubbar och fullegubbar (syster ska det egentligen vara)

" -Skulle jag kunna få dem 50 öre billigare?
- 50 öre? (flickan tittar konstigt på den märkliga personen med den märkliga frågan)
- Ja, jag har 44.50 i min hand och saknar bara en 50 öring...
- ja, visst kan du det.
-tack (den märkliga personen skäms ögonen ur sig och går snabbt därifrån)"




Jaha... så har det varit midsommar igen... och jag är varken bakfull, seg eller irriterad på någon som gjort bort sig eller betett sig illa under midsommar. Riktigt riktigt riktigt skönt!

Denna midsommaren var ett skönt avbrott från de senaste 7 midsomrarna man har firat.
De senaste 7 har alltid inneburit alkohol, fixande och firande borta. Detta året var jag visserligen inte hemma men jag var hos Mathias där jag numera känner mig riktigt "hemma".

Midsommarfin Mathias :)

Vi inhandlade det mesta vi skulle ha under torsdagen och åkte även hem till Mathias föräldrar för att hämta hans grill som vi hade tänkt använda under midsommarkvällen.

Jordgubbar

Jordgubbar fanns det dock ont om och vi bestämde oss för att göra ett nytt försök fredag morgon.
Vi (Jag, Mathias och Lea) dök upp på Ica vid 10-tiden och möttes av en Gekås-liknande kö som ringlade sig framför Ica och till slut hittade fram till ett jordgubbsstånd där en ensam tjej stod och sålde jordgubbar för glatta livet.  Då ingen av oss kände för att köa innan en stadig frukost höll vi tummarna för att vi skulle få bättre lycka på Konsum en bit bort.

 Kom fram till Konsum och möttes av.... ett jordgubbsstånd där 2 tjejer stod och väntade på att folk skulle  köpa jordgubbar av dem.  Mathias gav mig sin plånbok med 44.50kr i och bad mig gå in och köpa 1 liter.
GISSA vad jordgubbarna kostade per liter.... tro fan att de skulle kosta 45kr/l när vi hade 44.50.
Så, jag traskade ut till Mathias igen för att leta igenom fickor och väska efter en endaste ynka liten 50-öring. SÅKLART fanns den inte där när man väl behövde den. Annars finns de överallt... rikitgt kryllar av dessa onödiga små mynt (som jag i fredags saknade för första gången i mitt liv).
Ville inte traska iväg till en uttagsautomat och riskera att andra invånare i denna stad skulle upptäcka att Konsum existerade så därför promenerade jag tillbaka in i butiken med plånboken i högsta hugg.
Gjorde sedan något som jag i vanliga fall aldrig skulle få för mig då det låter så extremt snålt.... 
Ja, jag bad helt enkelt flickan på andra sidan jordgubbarna om att få dem 50 öre billigare... har ni hört något dummare? Får skylla på ren desperation helt enkelt... man SKA ha jordgubbar på midsommar, vare sig man firar ordentligt eller inte!

Tomtegubbar 



En annan sak som man SKA göra på midsommar det är att äta något mål mat utomhus... om det så ösregnar måste man ju befinna sig utomhus en stund.

Övertalade därför Mathias om att vi skulle äta det vi hade grillat ute på hans balkong. Som tur är har balkongen tak... lite mindre tur hade vi med värmen. Efter vår måltid, som bestod av vårt goda grillade kött, potatissalladen och den helt underbara salladen som alltihop åts på underlägg föreställandes tomten, begav vi oss raskt inåt. Mina ben hade då hunnit bli blå halvvägs upp till höfterna och det knakade lite överallt av frostskador (Jag överdriver inte aaaalls nu).



Underläggen var en slump, var ju tvungna att ha något fint att ha under tallriken och eftersom vi hade struntat i allt annat som hade med midsommar att göra, varför inte också ta fram tomten så hade vi ju sjunkit så lågt det bara gick ;)

Hade sedan en riktigt mysig midsommarkväll med god mat, glass, jordgubbar och mycket mys :)

Fullegubbar (syster)

Vi somnade ganska tidigt och jag hade nog somnat ganska djupt när jag väcks av min underbara ringsignal klockan 02.15 på natten.
Det är min underbara, onyktra syster som ringer för att önska mig en trevlig midsommar. Försöker påminna henne om att jag hade ringt henne mitt på dagen och gjort det då.... denna information verkar inte gå in. Sen är jag inte helt vaken och känner att jag pratar nog ganska sluddrigt och börjar fundera på vilka ord som verkligen kommer ur min mun och vilka ord jag tror att jag säger...
I vilket fall så märkte inte Emmy någon skillnad....
Helt plötsligt vräker ungen ur sig att hon ska ner och bada i vättern... trött som jag är minns jag knappt vad jag svarar. Min reaktion blir större när jag lagt på, huvudet har klarnat och jag har tagit in vad hon har sagt;

Min 18 åriga, halvfulla syster som lånar min lägenhet och som jag har gett en flaska vin (visste väl inte då att hon inte hade druckit den) ska gå ner till stranden mitt i natten på midsommar och bada.... GAHHHH!!!!!!
Denna information har nu nått min hjärna och jag känner att jag inte kan somna med gott samvete innan jag har skickat henne ett sms som informerar henne om att hon INTE på några villkor ska bada halvfull mitt i natten i vättern på midsommar!

Får då tillbaka ett sms där det står att hon skojar... ojoj... kul kul.... hrm!   

Somnar sedan om och har en underbar natts sömn...

Detta var min midsommarafton och den var kanonbra! Jag är riktigt nöjd och jag hoppas att ni därute är lika nöjda med er midsommar detta året :)

 

Ett mirakel har skett!!!!

JAG HITTADE HEM!!!!

Seriöst; ett litet steg för mänskligheten men ett jävligt stort steg för Nina!

Mathias kan kanske numera släppa iväg mig i Tidaholm utan att behöva oroa sig för (eller hoppas på *hehe*) att jag inte hittar hem igen! Ja, så länge han släpper iväg mig till apoteket eller någon butik på vägen dit... eller lite bortanför. Detta betyder även att jag kan gå till lindex och shoppa.... om jag nu skulle vilja det :P

Som sagt: ETT STORT STEG FÖR NINA!

Nu ska jag ta ett litet steg till soffan och titta på "doktorn kan komma"... finns inte så mycket att välja på på tv:n idag...


Klantigheten rymde...

"Jaha, så har Nina klantat till det igen.
Veckan efter jag"


Ja, så mycket av mitt inlägg fanns kvar efter jag hade sparat och publicerat det. Jag var lagom lycklig vill jag lova!
Hela inlägget bara försvann ut i ingenstans... och det vägrar komma tillbaka!

Jag sitter nu här och funderar på om jag ska orkar skriva om detta inlägg eller om jag ska strunta i att låta er få veta vad det är jag har klantat till...
Jag var väldigt nöjd med detta inlägg och jag vet ju att det inte kommer bli lika bra igen, vilket gör att man blir ännu mer irriterad på blogg.se som låter mitt inlägg smita utan att de fångar upp det!

Sitter just nu i Tidaholm med min klantighet och är hemma från jobbet p.g.a min klantighet. Ja, klantigheten är som sagt det jag skrev om i förra inlägget... som blogg.se lät rymma... och som ni (mina väldigt få läsare) inte har fått läsa om än...
om någonsin...

Ska nu på upptäcktspromenad i Tidaholm och försöka mig på att ta mig till apoteket och tillbaka hem igen utan att gå vilse på vägen. Mitt lokalsinne är inte av denna värld... se på min mamma och man kan förstå vart jag har ärvt denna kassa förmåga från. Min mamma kan inte promenera runt på A6 (shoppingcenter i Jönköping), där vi har handlat sedan jag var liten, utan att promenera bort sig och inte veta vart hon befinner sig eller åt vilket håll hon ska gå.
Riktigt så illa ställt är det inte för mig... men jag är inte långt därifrån. Nya städer är ett helvete för mig... även att de kanske inte är så stora ;)

Är van att folk skrattar åt mig och Mathias kommer göra likadant när jag ringer nånstans från Tidaholm och undrar vart jag är. Mathias; räkna med att jag ringer runt 14-tiden ;)

Jag berättar, gott folk, om jag kommer hem igen utan ett samtal... isf är det ett mirakel som skett!

Wish me luck!



Mer förändring på G...

"Så, har meddelat facebook att jag inte vill va med på några kort på DIN OCH DINA VÄNNERS sida och har precis
fått svar nu att det ska kollas upp, så du får va snäll och meddela dina vänner ifall dom har nåt.
Precis samma sak med blogg.se, dom ska kolla upp om det finns bilder mot min vilja där."



Ja, igår kväll satt jag och raderade bilder här på min bloggsida.
Anledningen till detta är det mail jag fick igår.
Alla tidigare godkända bilder på denna människa har jag därför raderat och det är därför vissa gamla inlägg har blivit lite förändrade.
Man kan ju fråga sig varför man ens anstränger sig för något sådant här efter att ha sagt upp kontakten för ett antal månader sedan. Men det är kanske som en kär vän till mig skrev "han kanske är rysk spion".... ja, Johanna, varför inte :)

Jag orkar iaf inte hålla på att bråka och lägga ner energi på detta så varenda bild är numera borta från min blogg. Skrev också tillbaka att jag lägger ner min mailadress för att jag ska slippa få fler mail från honom i framtiden. Så nu hoppas jag att sista kontaktmöjligheten från hans håll är nerlagd och att jag kan få fortsätta vara lycklig och må bra ifred.

Så till mina vänner: Råkar ni ha lagt upp bilder på ni-vet-vem så radera dem illa kvickt så han slipper ha mer att klaga på.

En stjärna...

"Nu har jag köpt en present till min stjärna"

Ja, så stod det i ett sms som jag fick från sweden rock när Mathias var där. Började genast undra vad han hade hittat på. Inte fattade jag att själva sms:et var en ledtråd.
För vad jag fick var en stjärna, en riktigt fin stjärna! Har den på mig nästan varje dag och är så glad att han köpte den till mig!

En stjärna med en stjärna :)



Under tiden som Mathias var på sweden rock blev jag smått uttråkad vissa stunder. En av dessa stunder infann sig på jobbet en eftermiddag.
VI hade några muggar över som fortfarande inte var målade och där knyckte jag till mig en innan vi ens hade sagt till barnen att det fanns flera.
Jag har ju redan målat en mugg till mig själv (den med tingeling) och bestämde mig därför för att Mathias kunde behöva en mugg.
Barnen berättade sedan för mig att man kunde göra sina egna southpark gubbar på nätet och visade mig vart.
Sen satt jag fast bakom datorn för att försöka göra en southpark gubbe som liknade Mathias.

På andra sidan muggen skrev jag "I WILL ROCK YOU"... tyckte att det passade bra med festivalen han var på.

Tog med muggen hem och satt och pysslade med den i några timmar hemma hos mina föräldrar.

Här är slutresultatet:

Likt eller hur? ;)

Får väl hoppas på att den någon gång i framtiden blir fylld med Kaffe eller liknande så inte mugg-stackarns öde är att stå längst in i ett skåp. Får vädja till Mathias att vara lite barmhärtig... hihi...

Förnyelse förbättring förändring...

Då har jag äntligen lyckats göra lite förändringar på min bloggsida. Den blev som en helt ny sida och jag är så nöjd! Det blev en klar förbättring! :)

Tro nu inte att Nina har gått och blivit något slags datasnille för så är inte fallet. Jag behöver alltså fortfarande lika mycket hjälp med allt som har med datorer att göra.
I det här fallet var det Mathias som satte sig ner och hjälpte mig.
Det började med att jag sa att jag inte vet hur man ändrar min sida och visade hur man var tvungen att göra för att förändra och vad man var tvungen att fatta.

Mathias började lite lugnt med att kolla färgkartan och läsa lite om hur man kan göra. Sen blev vi kvar framför datorn. T.o.m lilla Nina började fatta hur man skulle gå till väga... känner mig numera riktigt riktigt smart ;)
Så där satt vi fastklistrade framför datorn i säkert två timmar....
men erkänn: för att vara nybörjare så gjorde vi det ganska bra?

Så, numera kan jag skriva min blogg utan att känna mig som en helt bakom flötet nybörjare... för min sida ser faktiskt riktigt bra ut!

PUSS TILL MATHIAS!!!!

There is a party going on...

Igår var det sveriges nationaldag och då passade jag på att ha lite fest.

hade fått för mig att många vill ut den 6:e juni och särskilt när det är Elmia Wood i stan... men tji fick jag!
Från början skulle vi nog ha varit upp emot 10-12 personer... det slutade med att vi var  ynka 6 tappra själar... eller, ja, samtidigt iaf. Vissa försvann väldigt tidigt medans andra kom lite senare.

Jimmy den lilla svikaren gick tidigt för att åka vidare till annan fest.

Anna var vår DJ för kvällen så hon befann sig hela tiden nära musiken... riktigt bra musik större delen av kvällen!

Anna och Daniel diskuterar musik...

Fotbollen fick stå på i bakgrunden så att de som ville kunde se hur det gick för sverige... åt helvete tyvärr... men se fick de iaf :)

Ludde var en av dem som nog gärna tittade med ett halvt öga på fotbollen. Och det tillät vi, även att han kom riktigt SENT till festen ;)
Det fanns många viljor på festen. Ludde ville se fotboll, Anna ville lyssna på musik och Emelie ville sjunga singstar.
Och bra värdinna som jag är så fixade jag så att vi hann med allt under kvällen... otroligt duktigt Nina!

Olle och Emelie sjunger... och minns jag inte helt fel så var det Emelie som utklassade Olle ;)

Hade riktigt kul hela kvällen med ett gäng underbara människor!

Senare tillkom det ytterligare en tjej... henne vågar jag inte lägga ut någon bild på då jag inte känner henne alls. Men hon var kompis till Anna iaf och var så snäll och skjutsade ner oss till stan sen när vi ville ut. Även Ludde körde så vi var hälften i varje bil.

När vi väl kom fram till harrys kände jag och Anna oss så hungriga och trötta att vi istället försvann till sibyllas och åt en god mostallrik med grillad korv, MUMMA! Sen tog vi en taxi hem och somnade... riktiga partymänniskor, hrm....

ALLA NI SOM ÄR MED PÅ BILD: Finns det någon bild ni vill att jag ska ta bort är det bara att ringa så gör jag det!

Nu ska jag städa och packa...

Galna jämtlandsbor och after work...

"jag vågar inte gå ner i mörkret själv, man kan ju bli både anfallen och våldtagen. Ditt fel om jag blir våldtagen på toaletten" -Emmy när hon ensam ska gå på toaletten

Mathias är på sweden rock... hoppas han har roligt... imorgon kommer han hem i alla fall. Saknar honom en hel del.. hoppas han hunnit sakna mig iaf någon minut.

Igår skulle jag gått på bio med mamma. Men eftersom hon inte kunde hitta en enda film som hon ville se så ställde vi in det och sköt fram det till framtiden.
Jag och Elin började då fundera på en lugn after work kväll. Samtidigt undrade min kära syster om hon kunde få sova hos mig. Hon har fyllt vuxen nu så jag erbjöd henne helt enkelt att följa med oss "tanter" ut på after work. Eller, för henne blir det kanske "after school".

Vi mötte upp Elin vid juneporten runt 19-tiden. Tog ett tag innan vi kunde bestämma oss för vart vi skulle gå.. efter lite springade och virrande blev sluthållplatsen till slut harrys/sliver.

Då det var fullt på alla sittplatser var bartendern så snäll att han satte på värme åt oss på uteserveringen så där satt vi och skrattade och hade kul med en varsin cider i hand. Min syster är pank så henne bjöd jag såklart... snäll som jag är ;)

Till slut blev det ändå för kallt och vi såg att några vita inbjudande fotöljer var lediga och styrde stegen snabbt åt det hållet.

Elin

Efter ett tag och några toalettbesök blev vi sugna på lite mer att dricka. Jag och Elin gick för att handla. Fick samma övertrevliga bartender igen som nog hade lite för lite att göra just den tidpunkten...

Jag beställde en varsin rosa pantern till mig och Emmy medan Elin tog en cider.
När drinken var klar tog den snälla bartendern och målade ett hjärta med rött i båda drinkarna... som sagt; extremt uttråkad!

Före Emmys demolering

Emmy tyckte att det var fjantigt gjort av bartendern och förstörde snabbt (allt för att jävlas) sitt hjärta när vi kom tillbaka till våra platser.

Efter Emmys demolering


God var den iaf...

Emmy njuter av den demolerade drinken...


Efter ett tag var även drinkarna slut och vi hämtade ännu en cider... Emmy fick dock vatten då min plånbok började bli tunn.

När vi sedan hade suttit där en stund och njutit av våra cider/vatten så kommer det fram två jämtländska män och börjar snacka med oss. Det visade sig att de var här på elmia wood och var pratsjuka.
Jämtlänningar kommer nog aldrig ensamma... tror man kan säga så... för helt plötsligt var vi omringade av 11 jämtländska lagom onyktra män i skilda åldrar... allt mellan 22 år och 60år...

Elin är omringad...

Totalt sjuka men otroligt trevliga människor. Hela bunten var typ gifta så inte en jäkel av dem som var ute efter att ragga eller liknande, så man kunde vara sig själv och bara vara social.
Var nog ett bra tag sen jag skrattade så mycket på så kort tid. Det var en otroligt lyckad kväll med en av mina bästa vänner och min kära lilla syster...

Jag, syrran och en av gubbarna som omringade oss.

Elin med 2 av de andra gubbarna

Nu ska jag städa vidare så här blir klart till kvällen. Då är här fest!!!


Stora kramar till Elin och Emmy

RSS 2.0