Husdrömmarna i kras...

För ett tag sedan hittade vi ett så fint hus på hemnet. Tittade på det flera gånger över nätet och det var till slut Mathias som tyckte att vi ändå borde åka och titta på om det vore något att ha. Sagt och gjort, vi bokade in oss på ett visningstillfälle. Väl där fick vi veta att det var radon i kåken vilket resulterade i att jag kanske inte var allt för entusiastisk under själva visningen. Väl hemma igen kollade jag upp radonvärden, gränser och vad det verkligen innebar. Efter alla kontroller blev jag mer exalterad....huset var ju faktiskt beboeligt redan nu utan någon större fara för hälsan...
Självklart var målet att kunna ventilera ut radonet för att minimera riskerna till 0% istället för som det var nu 0,05%.

Vi ringde upp och bokade in en ny visning.... vilket gjorde att vi båda föll pladask... så vi lade ett bud på huset och väntade... säljarna svarade och gav ett motbud. Vi gav ytterligare ett bud, som fortfarande låg under det pris de hade skrivit i annonsen, som säljarna tackade ja till. Det betydde alltså att vi nu hade ett hus. Vi började diskutera när vi skulle flytta in och vad det var som behövdes göras. Hela tiden hörde vi från bank-kvinnan på banken att vi lätt skulle klara ett lån, vilket gjorde att vi "visste" att när vi väl skulle skriva papprena var pengar inga problem.
3 dagar innan vi skulle till banken för att skriva på papprena för lånet ringer vår bank-kvinna och berättar att ledningen på banken inte godkänt vårt lån och att vi behöver borgenärer för att få det. Så.... där krossades vår husdröm. Så nu sitter vi återigen i vår 3:a i våra tankar och även i verkligheten... och här lär vi stanna kvar ett bra tag framöver. Vi har också lärt oss en del om hur banker fungerar.... tyvärr!

Så, till något kul...

Sprang på en gammal kompis igår... säkert inte träffat henne på 2-3 år nu, tiden går fort. Jag vet inte varför vi tappade kontakten men jag kan ana vissa anledningar i mänsklig form. Iaf, henne sprang jag på igår när jag var och fikade med Emelie och Mats. SUPERKUL!!! Så idag sågs vi på A6 för en fika och springa runt och shoppa presenter. Haft en supertrevlig eftermiddag vilket är tur med tanke på hur resten av dagen har varit.
Försov mig imorse... vaknade 2 minuter innan jag skulle sitta i bilen på väg till jobbet. BRA NINA! Supersmart!
Sen resten har med jobbet att göra så inget jag vill berätta mer ingående om här...

Om mindre än en månad ska jag göra rastaflätor i mitt hår... kommer bli superskoj! Hörde priset dock, vilket inte alls är lika superkul! Men men... får tänk att det är värt det! Vill inte åka på sweden rock där man inte ska duscha och ha superflötigt hår efter 2 dagar. Nejtack! Då är det bättre med massa små flätor som man bara kan sätta upp i en tofs :D

Hoppas man får de veckor semester som man har önskat... isf har jag v.29-31... inte många veckor, jag vet. Men tänkte spara nån vecka till julen och ifall man får för sig att åka utomlands :D

Nähä... nu blir det cykel och hund runt ringleden här i Tidaholm :D


Freddie

I helgen har vi varit hos mina föräldrar. Där har man mest gosat med lilla söta underbara Freddie.
Freddie är Leas nya kompis.
Han är en liten blandisvalp på 2 månader som är tollare och cocker spaniel. En riktig liten tuffing som kommer ge mina föräldrar ett antal gråa hår de närmsta åren har jag en känsla av.
I helgen har nog Lea fått ett antal gråa hår av denna lilla buse som, när han inte har sovit eller ätit, har klättrat och bitit på min fina Lea.
Men Lea har skött sig exemplariskt och vart en riktig liten extramamma som har uppfostrat och haft mycket stort tålamod med denna lilla terrorist :)

Skenet kan bedra. Alla är snälla när de sover...


Han kan även hålla sig lugn i några sekunder när han är vaken....


Men sen börjar terrorn...


Innan han kryper in till tryggheten och somnar igen...



RSS 2.0