Sen kväll-tidig morgon... klingar inget bra!

Idag öppnade jag fritids vid 6.00.... så jag var här vid 05.50 som jag brukar vara för att hinna öppna och fixa allt i lugn och ro innan första barnet kommer :)
För att kunna vara här 05.50 måste min väckarklocka ringa vid 05.00. För att jag ska hoppa ur sängen vid 05.00 när det är kolsvart ute är det bra om jag har fått en god natts sömn...

Det fick jag inte inatt!!!

Jag somnade ca 22.30 efter att ha kollat på nya avsnittet av criminal minds på femman och sen sett en stund på fråga Olle- dokumentären. Den handlade om fetischer... intressant. Visste ni att det finns något som heter pedalpumping. Det är när man tänder på att tjejer kör fast med en bil och sen sitter och pumpar på gaspedalen för att få loss bilen. Det ska visst vara sexigt och tändande. Så det finns regissörer som inriktar sig på den sortens film... hehe...

Nu kom jag ifrån ämnet... jag somnde 22.30.. vaknade ca 23.15 av något jag inte har en aning om. Gick iaf upp på toaletten och upptäckte att Mathias hade kommit hem från jobbet. Vi pratade lite och sen gick jag för att lägga mig igen. Det var då stört omöjligt att somna.
Vid 00.30 var jag fortfarande klarvaken och började få panik. Somnade väl så småningom och har sovit oroligt i natt. Jag frös när jag somnade och vaknade blöt av svett när jag vaknade.

Så efter max 4 timmars sömn känner jag mig lätt vimmelkantig.


Tillbaka i stallet!

ÄNTLIGEN!!! Efter 5 veckor av min lunginflammation och en vecka av Åsas dunderförskylning har jag äntligen återvänt till stallet!
Mycket har hänt sedan jag var där sist. 2 hästar har blivit 3, Katinka har förhoppningsvis ett litet föl i magen och det har blivit så kallt ute att hästarna får vara inne om nätterna.
Den tredje hästen är Whilmer, en skäckhingst som Åsa har på foder. Det är även han som är pappan till Katinkas eventuella föl :) Så förhoppningsvis skuttar det runt ett litet skäckföl där ute om ett antal månader :)
Åsa berättade även för mig att hon kanske funderar på att betäcka Saga om ett tag...då blir det två tillskott... woho :D
När jag kom ut igår höll Åsa för fullt på att longera Whilmer, han är så himla fin! Superduktig kille! Tyvärr har han blivit lite för illa behandlad hos sin ägare och litar därför inte fullt ut på människor. Men i April när Åsa har haft honom så kommer han vara en riktig drömhäst, det är jag säker på! Hon är så himla duktig med hästar!



Medan Åsa jobbade klart med Whilmer gick jag upp till hagen för att hälsa på tjejerna. Katinka kom med bakåtstrukna öron och såg mest förbannad ut. Saga försökte käka upp min jacka. Oj, vilket välkomnande!
När det sen var dags att plocka med sig dem upp till stallet gick helt enkelt Katinka sin väg. Nej, hon skulle minsann inte ut ur hagen i det blasket, och jobba var det inte tal om :P
Men med lite övertalning (Saga gick ut och upp till stallet) så kom även hon springandes och jag kunde fint ta på henne grimman.
Jag borstade och gjorde klar en väldigt tjurig dam. Det var inte många sekunder som öronen stod framåt och om de gjorde det så var det för att hon spejade ut genom fönstret för att se om inte snygga Whilmer skulle komma oxå :)
Jag skulle för första gången tömköra henne. Vi höll till nere på ridbanan. Det var ungefär 10 cm djup lera på hela ridbanan, så mina benmuskler fick jobba där jag gick efter Katinka i hennes långa kliv.
Efter ett tag tröttnade damen och började dumma sig. Vi höll på en stund till men till slut var även Åsa och Saga klara med longerandet de hade hållt på med så vi bestämde oss för att gå upp till stallet.

Whilmer hade vi släppt ut i hagen igen så han skulle nu med upp till stallet för natten. Jag fick alltså välja mellan att leda två tjuriga damer eller en hingst som inte känner mig. Hmmmm....

Till slut kom jag underfund med att Whilmer nog ändå skulle vara lättare... det var tills jag såg lerbacken upp till hans hage. Det var helt galet halt! Sen får man inte göra några för hastiga rörelser med grimskaftet, särskilt inte när man är ny. För då stannar han nog inte kvar så länge. Så jag stod där och halkade runt med fötterna samtidigt som jag försökte hålla överkropp med armar så stilla som möjligt. Fick till slut på honom grimman lugnt och försiktigt samtidigt som jag gosade med honom.

Då kom nästa projekt: ta sig ner för helvetesbacken! (Den såg ut som en helvetesbacke i mina ögon just i den stunden)
Åsa och tjejerna stod en bra bit bort med tanke på att det var en hingst jag höll i, så henne kunde jag inte få någon hjälp av.
jag tog en jätteomväg ner vid gräskanten i mörkret och hoppades på att det inte skulle vara lika halt där. Sen gick jag och sa till mig själv "släpp skaftet om du ramlar, släpp skaftet om du ramlar" för jag ville minst av allt rycka till i grimman och skrämma honom bara för att jag själv var klantig.
Som tur var slapp jag det och vi klarade oss ner helskinnade :D Grattis till oss!

Nu sitter jag här och njuter av min äggmacka och tänker ta en lååång promenad med min goa hund!








Kram kram





Välgörenhetspromenad

Förra året gick jag och Mathias ringleden runt. En vinterpromenad som anordnades här i Tidaholm.
Detta året var det dags igen, snarare idag var det dags igen. En inbjudan har skickats ut på facebook till tidigare deltagare och sen har man fått sprida det vidare.
Årets promenad gicks för UNICEF. Så företag i och runt Tidaholm har lovat skänka pengar efter antalet personer som ställer upp. Alltså, ju fler deltagare desto mer pengar till UNICEF. Själv behöver man inte lägga ut ett öre, bara bränna lite fett. Det kan ju inte bli bättre :D

Så... jag drog med mig Marina och Lea för att gå klockan 20.00 ikväll.
Vi skulle ses vid hökensåsskolan. Jag bestämde mig för att jag och Lea skulle gå dit. Jag räknade ut på en sån där karta att härifrån till skolan är det 2 km den vägen jag gick. Sen är ringleden 5,5 km och hem gick jag samma väg så ytterligare 2 kilometer. Så ikväll har jag gått 1 mil :D Inte konstigt att jag är seg i benen :P
Men med bra sällskap är det lätt :D

Nu börjar det kännas att jag är på rätt väg igen :)
Småätande är borta och jag har börjat röra på mig igen :)
Ska inte bli sjuk på lääääääänge nu :) Eller, ja, förutom idag då... hehe. Legat vaken hela natten med sprängande huvudvärk så var tvungen att stanna hemma idag. Skickade ett sms till Frida vid 1 inatt att det var kört att jag skulle kunna jobba idag. hehe... hoppas hon inte är lättväckt :P

Morgonpromenad

Nu på morgonen tog jag och Lea en halvtimmes promenad vid Tidan.















Så... nu är det dags att promenera bort till tennishallen för att se ännu fler matcher :) HEJJA NICKE!!! :D

Tennislördag

Imorse steg vi upp tidigare än vad vi annars brukar göra en lördag. Vi åt frukost och jag tog en ordentlig promenad med diarre-Lea :)
Sen bar det av mot Mariestad för att titta på tennismatcher. Det var Nickes lag som skulle spela 3 singlar och en dubbel. Nicke skulle delta i dubbeln, resten fick han vara med och heja på. Vi hade packat med oss kaffe, saft, blåbärsmuffins, chokladbollar, bragokex och bananer så risken för svält var låg.
Alla fyra matcherna vann de med bra marginal så efter ca 4 timmars tittande och fikande var det dags att åka hemåt. Vi hade bestämt oss för att stanna till i Skövde så vi ringde Mathias föräldrar för att be dem rasta diarre-Lea.

I Skövde stannade vi till vid Elins esplanad för att gå in på skopunkten där vi skulle leta nya skor till Nicke. Eftersom vintern verkar vara på väg med stora steg bestämde vi oss för att leta efter kängor istället för tenniskor. Själv kom jag på att jag enbart har mina stora klumpiga kängor att använda i vinter. Det kan ju vara trevligt att ha något annan när jag nuförtiden använder tunikor, kjolar och ibland till och med klänningar :) Jag har ju upptäckt det underbara fenomenet thermoleggings! De håller ju till och med mina ben varma under kalla dagar. Så nu kan jag använda hela min garderob istället för halva. Jag ska bara hitta mig lite nya varma tröjor också så kommer min vinter bli kanon! I alla fall, nu kom jag från spåret ju! Jo, jag gick därinne på skopunkten och tänkte att även jag skulle behöva något nytt på fötterna. Strax därpå sprang jag nästan in i dem!

Stövlarna jag hade sett framför mig när jag funderade på vad jag letade efter! De stod där som en uppenbarelse. Så det var ju bara att testa dem, och de satt perfekt!
(försöker ladda upp bild)
Nähä...
(försöker ladda igen)
Nähäää
(försöker ladda upp som mindre bild istället)
Nähääää....
(försöker kopiera in bilden direkt i texten)
NÄHÄ!!!! SKIT I DET DÅ!!!!

Får försöka lägga in bildadressen sålänge då...

http://images.nilsongroup.com/erez4/erez?src=Inmapp/SP_266051_C.tif&tmp=Medium&format=jpeg

där är bildadressen då... inte alls lika kul :P


iaktagelse

Sitter just nu och tittar på Elias när han tränar handboll. Det jag tycker är så fascinerande är alla de barn och föräldrar som inte deltar i handbollen men befinner sig här. Föräldrarna följer såklart med för att titta på sina barn, självklart! MEN... i samma stund som de placerar sina rumpor på läktaren verkar de totalt glömma småsyskonen de tagit med sig. Dessa små barn i olika åldrar springer runt på läktare och till och med ute på planen. För när man engagerar sig i ett barn verkar det okej att strunta i vad de andra hittar på. Ljudvolymen här är högre än okej, och det beror INTE på barnen som tränar utan på de barn som springer runt här vind för våg. Att springa runt på och upp och ner på läktarna och leka tafatt bland alla vuxnas ben verkar inte vara fel. Vet inte hur många gånger jag har fått flytta på mina ben pga att de leker tafatt. Det roliga är att om man låter benen vara kvar tittar de på mig som om jag vore dum i huvudet och står kvar tills jag flyttat på mig. För att sedan återkomma 2 minuter senare för exakt samma procedur. Otroligt roligt när man försöker höra iaf lite av vad tränaren säger till killarna. Just nu är jag bara irriterad. Och dessa barn som får befinna sig på plan orkar jag ens inte prata om... tränar du inte ska du väl inte få springa runt på plan och störa? Sådär... avreagerat mig lite ;)

I väntan på något gott...

Som jag trodde: jag skrev aldrig något på kvällen. Men nu är det morgon och jag ska återigen till jobbet. Så medan jag väntar på att mina ägg ska koka färdigt så jag äntligen kan äta ljuvliga äggmackor tänkte jag skriva lite :)

Mmmm.... äggmacka!!! Gott gott... energi till kroppen och knoppen var precis vad jag behövde :)

Hann visst inte skriva så mycket innan äggen var färdiga.

Men ska försöka skriva lite under tiden jag äter :)
I mina ridkläder.
I lördags åkte jag äntligen ut till stallet igen! Tanken var att jag skulle skritta Katinka lite. Men efter allt borstande hade jag så ont i min muskelinflammation så jag nöjde mig med allt mysande :)
Någon som däremot skulle rida var Åsas 16-åriga systerdotter, hon hade ringt Åsa och bett om en hopplektion. Eftersom hon pluggar på annan ort får hon inte chansen att rida så ofta som hon vill. Så hon skulle rida... på Saga... Åsas vackra men ack så tokiga häst :)
Uppvärmningen gick jättebra, det var verkligen en envis och tuff tjej som satt på Saga. Men sen... sen gick det lite mindre bra.
Åsa sa till henne att trava över några bommar på marken.
Första gången över gick bra och andra gången över gick bra även att Saga tog några galoppsprång då. Tredje gången däremot... Saga tog sina galoppsprång igen och märkte nog att det var mycket roligare så. Så hon började studsa och studsa till tjejen helt enkelt flög av. (tyvärr minns jag inte vad hon heter om ni undrar) Efter tjejen hade flugit av stegrade sig Saga och stod sen stilla. Som tur var skadade sig varken ryttare eller häst. Så det var bara att hoppa upp igen. Denna gången hann det inte gå bra innan det gick illa... Saga hade fått mersmak. Så hon gjorde helt enkelt om samma sak en gång till. Fast denna gången fortsatte hon sparka bakut och studsa runt även efter att ryttaren hade flugit av. Efter Sagas lilla uppvisning hade hon inget helt träns kvar och Åsa var måttligt glad :P Så det var bara för mig att springa upp till stallet och hämta Katinkas träns så att de fick låna det. Sen var jag tvungen att åka hem med tanke på vad som komma skulle under kvällen. Men fick senare höra att det inte hade blivit några fler avåkningar som tur var och det hade till slut blivit en hopplektion :)
Ps: Saga har sina perioder men därimellan är hon en supergo häst!

Nähä... ut i spöregnet!


10 minuter innan jobbet

Jag har nu 10 minuter på mig att slänga ihop ett inlägg innan jag ska rusa till jobbet... stressad? neeeej ;)
Det är ju inget måste att göra det nu men det känns som att väntar jag tills i eftermiddag kommer det inte bli gjort. Vi har pojkarna den här veckan och då brukar det vara fullt ös från det man kommer hem tills man hoppar i säng.

Min helg har varit toppen! Äntligen känns det att man börjar bli sig själv igen efter lunginflammationen!

I fredags åkte jag med mamma och mormor till Tranås för att shoppa hos en vän till mamma. Jag hade bestämt mig för att bara kolla på rea-kläder och inte slösa för mycket med tanke på att jag ganska snart vill ha råd att tatuera mig.

(7 minuter kvar)

Tyvärr höll inte min regel när jag väl kom dit.
Det började ganska okej. Jag hittade en kjol med tillhörande väst som jag fick för 100 kronor (extremt billigt, gissa om jag var nöjd).
Sen blev det värre. För det första kom jag inte i storleken på byxor som jag trodde att jag skulle komma i. Nu får jag ta och skärpa mig! Zumba för fullt, inget godis och massa promenader! Såhär kan jag inte fortsätta, måste komma ner i min normala vikt igen!

Sen hittade jag kläder som inte alls var på rean... skit oxå! Byxorna jag hittade i ljus kamel-färg (Skiiiiiitsnygga!!!) övertalade jag mig själv (till slut) att inte köpa. Jag kommer ångra mig tusen gånger om men jag kände att jag just då inte ville lägga 600 kr på ett par byxor.
Sen hittade jag en kanonsnygg vit blus... helvete! Där gick det inte lika bra. Efter mycket om och men kände jag att en vit blus har jag ju faktiskt behov av! Äger ingen!
När jag sen tittade i katalogen över alla kläder hittade jag en supersnygg svart tunika... och självklart fanns även den i butiken... kunde även där inte hålla mig. En liknande hade jag letat efter i evigheter! Den var sååå mycket jag!
Till den tunikan hittade jag även ett elastiskt skärp.... kunde jag inte vara utan... så det köpte jag oxå. (Som tur var så låg iaf det på reabordet!)

(2 minuter kvar)

Detta skiter sig rejält... hinner inte alls skriva allt jag ville... det får fortsätta senare ändå!

Redo för jobb nu iaf :)



Puss o kram

Spånar

Sitter här framför datorn och spånar.



I slutet av November är det maskerad på G och tills dess vill jag att min dräkt är helt perfekt.

Hade budat på en dräkt på Tradera som jag var jättenöjd med... tills jag fick se den i verkligheten! Fyyy fasen vad ful den var! Inget alls som på bilden. Så nu ska jag pussla ihop min egen dräkt, vägrar lägga ut mer pengar på dräkter man beställer som kanske ändå ser ut som skit i verkligheten.
Tänker inte säga vad jag ska vara, det blir en hemlis fram tills den dagen och då tar jag en bild som kanske, om det är bra, hamnar här :)




Just för tillfället är det idetorka så jag satt fram tills för några minuter sedan och tittade på en grå skärm med bubblor. Otroligt givande!

Ikväll blir det torsdagsmys med hunden. Vi ska tillbringa kvällen framför tv:n tills vi slocknar vid 22-tiden för att sedan gå upp klockan 5 imorgon. Ser jag verkligen fram emot! Men börjar man tidigt slutar man tidigt, och det... det är positivt!!!
För när jag slutat jobbet åker jag direkt till Jönköping för att åka iväg med mamma och mormor. Vi ska ha en shoppingdag tillsammans. Kommer bli så mysigt så :) Så nästa gång jag får träffa min älskade sambo är imorgon kväll vid 20-tiden. Känns ju uppmuntrande! Jag sover när han kommer från jobbet ikväll/natt. Och han sover när jag går imorgon bitti.

Är frisk nu i alla fall. Det räckte med 5 veckors lunginflammation och två penicillinkurer...



RSS 2.0