Nytt jobb, zumba och tennis...

Jaha... så nu har jag verkligen blivit en äkta tidaholmsbo för nu jobbar jag även här.

2 dagar innan jag skulle gå på semester innan sommaren ringde en rektor och frågade om jag ville komma in på intervju. Så näst sista dagen innan min semester gick jag på intervju, hade inte så mycket konkurrens då den enda andra sökanden var en lärare som hade jobbat där tidigare. Men man vet ju hur det är; känner man folk kan man komma lååångt!
I alla fall: 3 timmar efter jag hade varit på intervju ringer rektorn och frågar om jag vill ha jobbet. Så det blir till att ringa till min nuvarande rektor för att se om hon går med på att släppa mig, till Mathias för att se vad vi tycker om att jag går ner till 75% och att själv tänka på hur jag egentligen känner för att byta arbetsplats.
Jag kommer underfund med att när jag nu bor i Tidaholm kommer jag ändå förr eller senare få inse fakta att man kan inte ligga och pendla 14 mil om dagen om man blir erbjuden ett jobb som ligger 10 minuters promenad från hemmet. Så jag tackar ja till jobbet i Tidaholm och gör sedan det jobbigaste av allt: jag ringer mina två närmsta kollegor för att berätta att jag har sagt upp mig och inte kommer tillbaka efter sommaren.

Nu har jag jobbat på denna skolan i en månad och trivs helt okej. Finns alltid saker som kan bli bättre men det är åter igen inget jag vill ta upp på en blogg.

Istället kan jag berätta att jag börjat dansa Zumba. Jag går på dessa roliga pass 2-3 gånger i veckan tillsammans med Mathias äldsta lillasyster. Det är SUPERSKOJ och jag har verkligen hittat något som passar mig :) Zumba är en kombination av olika danser som de omvandlar till ett riktigt bra träningspass.

Sen ska jag bara lära mig skaka rumpa och slappna av i kroppen så kommer allt bli kanon.
Kan ni tänka vad svårt det kan vara att gå framåt med böjda ben samtidigt som rumpan ska skaka upp och ner i snabb takt. Hur fasen lyckas man med det?
Har någon ett enkelt och bra svar kan ni väl snälla berätta ;)

För några dagar sedan berättade Mathias för mig att hans jobbarkompis ska starta igång en tennisgrupp för damer och undrade om jag var intresserad. Jag har alltid tyckt att både tennis och badminton är superkul och önskat att man lärt sig det som yngre. Så nu har jag alltså chansen här att gå på något som jag alltid velat göra... vågar jag?
För saken är den att tenniskursen är på söndagar.... på söndagar är även ett zumba-pass... och ännu en sak är att bugg-kursen brukar ligga på söndagar... den ska vi nog börja på efter jul igen...
Så, vad väljer man? Ett nytt intresse? Något som man redan sysslar med 2 andra dagar i veckan? Eller ett gammalt intresse som man även fått med Mathias på?

Mmmm, det tål att tänkas på...

Bye bye för denna gången....

RSS 2.0